Themacolleges Van schoolverzuim naar schoolaanwezigheid

Themacolleges Van schoolverzuim naar schoolaanwezigheid

Recent onderzoek (Foar Fryske Bern) toont aan dat schoolverzuim een groeiend probleem is. Steeds meer leerlingen zitten geoorloofd, ongeoorloofd of met toestemming van school thuis zonder dat het wordt gemeld. In deze bijeenkomsten wordt verzuim behandeld vanuit diverse invalshoeken door onderzoekers, begeleiders, ervaringsdeskundigen en specialisten.

Onderzoeker Marije Brouwer neemt je tijdens de eerste bijeenkomst mee in het succesvolle programma Multi-Dimensional, Multi-Tiered System of Supports (MD-MTSS) dat gericht is op schoolaanwezigheid, waarbij het zich sterkt focust op vroegtijdig signaleren en preventieve interventies. Zij wordt online bijgestaan door een bijdrage van de bedenker/ onderzoeker Patricia Graczyk (USA).

De tweede bijeenkomst komen ervaringsdeskundigen aan het woord. Ook komen de programma’s ‘Weten wat werkt bij schoolweigering en wegwijzers’ en ‘Re-Fit’ aan bod. Beide zijn aantoonbaar succesvol in het voorkomen en beperken van verzuim.

Tijdens beide bijeenkomsten is er ruimte voor het inbrengen en uitwisselen van vragen, ervaringen en praktijkgerichte ideeën ten aanzien van het signaleren, begeleiden en het verhogen van het percentage schoolaanwezigheid.

 

Doelen:

  • Inzicht in succesfactoren schoolaanwezigheid;
  • Kennis van het programma Response to Intervention (RtI)6 /Multi-Dimensional Multi-Tiered System  of Supports;
  • Kennis van de achtergronden, aanpak en training Re-Fit.

 

Doelgroep: bao, vo en mbo

Locatie: Drachten

Data: 06-11-2023 en/of 25-03-2024

Tijdstip: 13:00 – 17:00 uur

Kosten: € 125,00 p.p. per college ( bij deelname beide colleges € 25,00 korting)

Aanmelden

Neem gerust contact op

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen over een kind met leerachterstanden of loop je tegen bepaalde knelpunten aan binnen het onderwijs? Dan kunt contact opnemen via ons contact formulier. Wilt u een leerling aanmelden? Klik dan hier. Twijfel je of jouw vraag cluster 3 gerelateerd is of wil je eens sparren over een specifieke situatie? Bel dan even. We staan je graag te woord.

0515 - 700 264 Lavendelheide 6a, 9202 PD Drachten